Praktické odkazy

Kontakt

Mám zájem o nabídku
zaslat poptávku

Ke stažení

Dotazník spokojenosti
vyplnit dotazník

Sledujte nás

RI OKNA
RI_OKNA_story_big_penzion_Jurasek_1

Penzion Jurášek Kunčice pod Ondřejníkem

Autor: Daniś Wolek Architektura s.r.o.

Foto: archiv RI OKNA

Hory už dávno nezdobí pouze tradiční dřevěné sruby, k vidění se nám nabízí i moderní stavby, které poskytují ten nejvyšší komfort a inspirují se jednoduchými materiály. Dřevo, kámen, sklo krásně zapadnou do malebné krajiny a navodí stavbě útulný rustikální ráz. Jedna z nich je Penzion Jurášek, v Kunčicích pod Ondřejníkem.

Vznikl přestavbou hospodářské budovy, podobně jako Homutův statek na Kokořínsku. Jméno získal podle zbojníka Jiřího Juráška, přezdívaného Juráš. Ten byl pravá ruka legendárního zbojníka Ondráše, slezského Jánošíka, který zemřel rukou svého druha. Měl za to dostat grunt. Protože však ve zbojničení dále pokračoval, byl za to potrestán popravou.

Objekt sloužil od 70. let jako rekreační ozdravné středisko. V roce 1997 kompletně vyhořel, o 4 roky později se znovu postavil. V roce 2014 ho koupil současný majitel, který nechal zbudovat rekonstrukci obvodového pláště na nosné ocelové konstrukci. Na pozemku nechal zbudovat designovou skalku, pergolu a postaral se o krásná jezírka, kam se napojilo filtrační zařízení. 

O několik let později se k budově připojil objekt zvaný Malý Jurášek, který má stejnou architekturu, jako hlavní budova. Nejvýraznějším rysem, který dodává stavbě příjemnou atmosféru je, kromě velkých prosklených ploch a již zmíněných materiálů, klasický obklad z tepelně upravené severské borovice a střecha z pálených tašek.

Interiér budovy je tvořen exkluzivním designem od vstupního foyer až k vašemu pokoji. Čtyřhvězdičkový penzion nabízí svým hostům nadstandardní služby. Tomuto typu novodobých dřevostaveb jsou často připojeny luxusní SPA, dekorovány krásnými mozaikami. V tomto areálu byly použity materiály od známé španělské značky HISBALIT. Dále jsme vsadili elegantní hliníková okna, které vynikají prakticky neomezenou životností i v horských podmínkách. Kromě návštěvy lázní si mohou návštěvníci odpočinout ve finské sauně nebo samostatně položené vířivce s výhledem na úchvatné Beskydy.

Autor: Daniś Wolek Architektura s.r.o.
Realizace:
2015 – 2016
Foto:
archiv RI OKNA

RI magazín našich referencí

Příběh společnosti RI OKNA, produktové katalogy, příběhy z realizací – vše na jednom místě.

Další reference